Аграрії вже залучили понад 24 мільярди банківських кредитів

Аграрії вже залучили понад 24 мільярди банківських кредитів

Укрінформ
Станом на 11 травня українські аграрії залучили для проведення посівної кампанії майже 24,2 млрд грн кредитів, з них 16,46 млрд грн - за програмою портфельних гарантій. Нині за добу видається до 900 млн грн кредитів.

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України, передає Укрінформ.

«Станом на 11 травня аграрії отримали кредитів для проведення посівної кампанії на суму 24 млрд 177 млн грн. Основна частина традиційно залучена за програмою портфельних гарантій 80% – це 16 млрд 460 млн грн», - ідеться в повідомленні.

При цьому тільки за останній тиждень банки видали 4,4 млрд грн 2070 новим агропозичальникам; за добу видається близько 900 млн грн кредитів для підтримки власників вітчизняних агропідприємств.

Читайте також: ВР ухвалила закон про безперебійне постачання агропродукції при воєнному стані

Зазначається, що додаткове фінансування сільгоспвиробники залучають в рамках програми «Доступні кредити 5-7-9%». На сьогодні його отримали вже 9 264 аграрії.

Найбільше коштів залучили аграрії Кіровоградської (3,385 млрд грн), Вінницької (2,478 млрд грн), Київської (2,321 млрд грн) та Одеської (2,030 млрд грн) областей.

Серед банків, куди звертаються аграрії, лідирують АТ КБ «ПриватБанк» (видав 6,8 млрд грн агрокредитів), АТ «Ощадбанк» (3,9 млрд грн) і АТ «Райффайзен Банк» (3,8 млрд грн).

Читайте також: Частка непрацюючих кредитів у банках перевищила 27% - НБУ

Як повідомлялось, за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» сільськогосподарські товаровиробники мають змогу залучити до 60 млн грн строком на півроку. Протягом дії воєнного стану та місяць після його завершення кредит надається під 0%. Після цього кредитна ставка становитиме 5%. Обмежень за кількістю землі, що обробляється, немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-