«Укренерго» у першому кварталі отримало 2 мільярди чистого прибутку - Кудрицький

«Укренерго» у першому кварталі отримало 2 мільярди чистого прибутку - Кудрицький

Укрінформ
Національна енергетична компанія «Укренерго» за січень-березень 2022 року отримала 2 млрд гривень чистого прибутку та направила до держбюджету майже 500 млн гривень податків.

Про це повідомив голова правління компанії Володимир Кудрицький під час брифінгу «Енергетичний фронт: виклики війни та відновлення мереж «Укренерго» на звільнених територіях» у медіацентрі Україна - Укрінформ.

«У першому кварталі 2022 року незважаючи на масштабні руйнування, стрімке падіння обсягу передачі електроенергії, відповідно доходів у лютому-березні, ми змогли вийти на 2 млрд грн чистого прибутку. І це навіть попри те, що ми мали компенсувати більше 2,6 млрд грн негативної різниці від валютних курсів», - зазначив він.

Читайте також: В Україні відновили понад 90% енергетичної інфраструктури на звільнених територіях

Кудрицький додав, що за перший квартал компанія вже сплатила державі майже 500 млн грн податків, а також планує достроково направити ще 120 млн грн задля посилення української економіки та Збройних сил України, які воюють з російськими загарбниками.

Як повідомлялось, НЕК «Укренерго» отримає від Європейського банку реконструкції та розвитку 50 млн євро кредитних коштів, які будуть використані у разі недостатності надходжень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-