ЄБРР виділяє для продовольчої безпеки в Україні понад €53 мільйонів

ЄБРР виділяє для продовольчої безпеки в Україні понад €53 мільйонів

Укрінформ
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) виділяє двом банкам і одній компанії кредитне фінансування з метою підтримки продовольчої безпеки в Україні на суму 53,25 млн євро.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі банку.

Загальна частка ризиків, яку ЄБРР покриває за угодами з «ПроКредит Банком», «ОТП Банком» (Україна) та компанією «ОТП Лізинг», становить 30 млн із 53,25 млн євро.

В ЄБРР додали, що забезпечення продовольчої безпеки під час війни – один із ключових елементів плану банку для підтримки реального сектору української економіки, який охоплює п’ять сфер.

«Спеціальний пакет ЄБРР із підтримки продовольчої безпеки цього року передбачає надання Україні 200 мільйонів євро інвестицій у продовольчу безпеку. До загального обсягу інвестицій €1 млрд, запланованого ЄБРР на цей рік в Україні, також входить підтримка торгівлі, енергетичної безпеки, життєво важливої інфраструктури та фармацевтичної галузі», - йдеться у пресрелізі.

Читайте також: ЄБРР працює над якомога швидшим позбавленням російських активів – президентка банку

Як повідомляв Укрінформ, президент Європейського банку реконструкції та розвитку Оділь Рено-Бассо заявила, що ЄБРР працює над тим, щоб позбутися часток в російських компаніях якомога швидше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-