Ле Дріан закликав світ підтримати аграрний сектор України

Ле Дріан закликав світ підтримати аграрний сектор України

Відео
Укрінформ
Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан закликав до солідарності для підтримки аграрного сектору України та держав, які найбільше відчувають наслідки війни.

Про це він заявив на Європейській регіональній конференції Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО), передає кореспондент Укрінформу.

За словами французького міністра, через війну рф проти України зростає ризик продовольчої небезпеки у світі, при цьому ситуація критична - понад 800 млн осіб уже перебувають в умовах цієї небезпеки.

“Необхідно, щоб наша відповідь на військову агресію росії проти України була також солідарною продовольчою відповіддю. Україна, як ми всі знаємо, є передовою сільськогосподарською країною, яка здійснює постачання зерна та іншої харчової продукції на світові ринки. У цьому сенс нашого європейського залучення в межах ФАО, щоб підтримати український аграрний сектор та країни, які сьогодні найбільше відчувають наслідки війни”, - сказав Ле Дріан.

Читайте також: Путін шантажує світ голодомором: дайджест російської пропаганди за 11 травня

На його думку, важливо, щоб ФАО поглибило роботу щодо аналізу наслідків війни для сільгосппродукції України. “Проєкт рішення, авторами якого є близько 40 країн, закликає до інтенсифікації наших колективних зусиль. Країни-члени ЄС заохочують своїх партнерів прийняти його, щоб надіслати потужний сигнал від усіх європейців”, - зазначив міністр.

За його словами, у цьому також сенс прискіпливої роботи, яку веде Європейський Союз, "щоб економічні санкції не мали наслідків для нашого продовольчого забезпечення". "Вони (санкції - ред.) спрямовані лише на спроможність росії продовжувати війну, а також на російську еліту”, - наголосив Ле Дріан.

Міністр підкреслив також важливість ініціативи FARM ("Місія із забезпечення продовольчої та сільськогосподарської стійкості” для забезпечення продовольчої безпеки в найбільш уразливих країнах), прийнятій на засіданні Європейської ради у березні, яка має на меті зміцнити стійкість світових продовольчих систем у координації з іншими міжнародними ініціативами.

Читайте також: Штати врятують світ від голоду, який несе російська війна - Байден

“Переконанні, що нам це може вдатися”, - наголосив Ле Дріан, підкресливши важливість координації приватного сектору та ключових гравців багатосторонньої системи продовольчої безпеки.

Як повідомляв Укрінформ, у Національній академії аграрних наук прогнозують цього року в Україні спад обсягів виробництва практично усіх видів сільськогосподарської продукції.

Фото: МЕАЕ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-