Зростання світового ВВП буде нижчим, ніж прогнозувалося - Morgan Stanley

Зростання світового ВВП буде нижчим, ніж прогнозувалося - Morgan Stanley

Укрінформ
Цього року зростання світового ВВП у річному вимірі становитиме 2,9% – це на 0,4 відсоткового пункту нижче за середній прогноз експертів і значно нижче за показник 2021 року в 6,2%.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на звіт аналітиків банку Morgan Stanley, передає Укрінформ.

Економісти Morgan Stanley прогнозують, що світове зростання економіки у 2022 році не досягне і половини показника 2021 року через ризики від війни в Україні та спалаху COVID-19 у Китаї.

«Уповільнення має глобальний характер», - ідеться у звіті Morgan Stanley.

Аналітики пояснюють спад темпів зростання ВВП поєднанням послаблення фіскальних стимулів і посилення грошово-кредитної політики центробанків, які намагаються контролювати рекордно високу інфляцію через збої в глобальних логістичних ланцюгах та наслідки російського вторгнення в Україну.

На сьогодні потенціал зростання світової економіки виглядає обмеженим, вважають економісти Morgan Stanley.

Читайте також: російська економіка зазнає найгіршого спаду з 1994 року - Bloomberg

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний валютний фонд погіршив прогноз глобального економічного зростання до 3,6% в нинішньому й наступному роках, а також передбачає суттєве (до "мінус 35%") скорочення ВВП України, головним чином через наслідки розв’язаної росією війни.

російська економіка зазнає найгіршого спаду з 1994 року, через застосовані санкції зниження ВВП 2022 році становитиме 12%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-