Білий дім пов’язує зростання цін на пальне з агресією путіна

Білий дім пов’язує зростання цін на пальне з агресією путіна

Укрінформ
Збереження високої вартості на пальне у світі, а також безперервні хвилі зростання цін на заправках у США безпосередньо пов’язані з наслідками війни путіна проти України, а також примушення росії до ізоляції на міжнародному ринку.

Про це заявила у вівторок в інтерв’ю CNN радниця президента Байдена з економічних питань Сесілія Раус, передає Укрінформ.

«Ми, звісно, сподіваємося, що це (висока вартість пального на заправках – ред.) скоро нівелюється. До певної міри це залежить від путіна. Але президент (Байден – ред.) зосереджений на розв’язанні цих проблем», – зауважила радниця Білого дому.

Вона зазначила, що в адміністрації розглядають можливість введення національного податку на пальне як один із варіантів для довгострокового зменшення цін на заправках.

Читайте також: Україна може суттєво збільшити поставки пального через Польщу

«Президент розуміє невизначеність. Усі варіанти перебувають на розгляді. Він зосереджений на цих питаннях», – додала вона. У цьому зв’язку чиновниця сказала, що президент хоче заручитися підтримкою Конгресу.

«Він не може робити все в односторонньому порядку, тож йому потрібно попрацювати з партнерами в Конгресі, щои прийняти суттєві зміни, але дуже важливо розуміти, що президент зосереджений на зростанні цін», – зауважила представниця Білого дому.

Читайте також: Центр протидії дезінформації назвав причини дефіциту пального в Україні

Як повідомлялося, перед тим, як прийняти нищівні санкції проти росії, а також ввести ембарго на російську нафту, газ і вугілля, президент Байден попередив громадян про те, що це матиме наслідки, насамперед, для цін на пальне. Втім, пересічні американці й члени Конгресу США заявляли, що готові піти на такі жертви заради підтримки України в її боротьбі за свободу.

У вівторок президент Байден має оголосити розгорнутий план уряду щодо подолання наслідків інфляції, яка виникла в постпандемійний період, а також загострилась після агресії рф проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-