Підприємці можуть отримати 6,5 тисячі за працевлаштованих переселенців – нова послуга в «Дії»

Підприємці можуть отримати 6,5 тисячі за працевлаштованих переселенців – нова послуга в «Дії»

Укрінформ
Підприємці мають можливість отримати через портал "Дія" 6,5 тисячі гривень за працевлаштованих внутрішньо переміщених осіб.

Як передає Укрінформ, про це віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомив у Телеграмі.

"Багато людей залишилися без роботи та дому й вимушено переїхали до інших областей України. Тепер коли наймаєте на роботу українця, який отримав довідку ВПО, ви можете отримати грошову компенсацію 6500 гривень за перший та другий місяць роботи людини", - зазначив він.

Для отримання компенсації необхідно заповнити заявку на порталі "Дія" та підписати КЕПом.

Заявка буде відправлена до Державного центру зайнятості.

Компенсація буде нарахована в тому разі, якщо підприємець працевлаштував ВПО після 24 лютого за умови, що переселенець отримав довідку теж після цього числа і заробітна плата йому виплачувалася не менша за мінімальну.

Для отримання виплати також має бути сплачений єдиний внесок на загальнообов’язкове соціальне страхування та подана податкова звітність за 4 квартал 2021 року.

Читайте також: У «Дії» оновлюють послугу для переселенців - Мінцифри

Послуга розроблена за підтримки проєкту USAID/UK aid "Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS".

Як повідомляв Укрінформ, за даними опитування, 75 відсотків українських підприємців продовжують займатися бізнесом. 95 відсотків тих, хто зупинив діяльність, планують її відновити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-