Три чверті українських підприємців продовжують працювати

Три чверті українських підприємців продовжують працювати

Опитування
Укрінформ
75% українських підприємців продовжують займатися бізнесом. 95% відсотків тих, хто зупинив діяльність, планують її відновити.

Про це свідчать дані опитування Gradus Research Company, проведеного на замовлення Київської школи економіки, передає Укрінформ.

За інформацією дослідників, 75% суб’єктів підприємницької діяльності продовжують працювати. 23% опитаних втратили бізнес, проте планують відновити діяльність — більшість (62%) після війни, третина (32%) готові розпочати роботу за першої нагоди.

Серед підприємців, які мають бізнес зараз, лише 14% працюють у такому ж режимі, що й до війни. 31% декларують часткову діяльність, а 45% або майже не працюють, або призупинили свою діяльність в очікуванні кращих часів.

Збільшилось число власників та топменеджерів, які характеризують свій бізнес, як “такий, що працює, як і раніше” і “такий, що працює частково” (зростання з 41% до 45%).

У 79% опитаних бізнесменів зменшився дохід. Чверть з них (26%) фіксують падіння на 50-74%, п’ята частина (21%) повідомляють про скорочення до 75-89% доходу.

Також українські підприємці наголошують на готовності виплачувати гроші працівникам та постачальникам. Наприкінці квітня кількість таких збільшилася до 23% на противагу 14% у березні.

Позитивна тенденція і у виплатах постачальникам, тут відновлення довоєнних виплат зросло з 19% до 32%, а падіння невиплат — майже у 2 рази, з 29% до 16%.

Читайте також: На безпечних територіях вже працюють 300 переміщених підприємств

Як повідомлялося, уряд ухвалив постанову, відповідно до якої удосконалено механізм подання підприємцями декларацій для отримання дозволів та ліцензій на провадження господарської діяльності. Ця послуга буде доступна через портал та додаток «Дія». 27 квітня уряд підтримав законопроєкт про дерегуляцію ведення бізнесу в Україні, яким пропонується на законодавчому рівні закріпити право на ведення господарської діяльності в період воєнного (надзвичайного) стану без оформлення дозволу, а шляхом подання декларації до відповідних органів влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-