Україна готова припинити транзит, якщо Європа відмовиться від газу рф - Герус

Україна готова припинити транзит, якщо Європа відмовиться від газу рф - Герус

Укрінформ
Україна готова припинити транзит російського газу, якщо Європа ухвалить рішення про відмову від нього. 

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив голова комітету Верховної Ради з питань енергетики Андрій Герус.

"Як тільки європейські країни перестануть купувати російський газ, ми з радістю перестанемо його транзитувати. Тому тут важлива об'єднана спільна позиція. Ми підтримуємо ембарго як на нафту, нафтопродукти, так і на вугілля, так і на газ", - сказав Герус.

Він наголосив, що Україна купує газ на європейському ринку, і відсутність контрактів із "Газпромом" на постачання "блакитного палива" є принциповою позицією.

Депутат висловив сподівання, що Євросоюз підтримає шостий пакет санкцій проти росії, який включає поступове ембарго на постачання нафти з цієї країни, та розпочне підготовку сьомого пакета. Він наголосив, що держава-агресор має зрозуміти, що війна дорого їй коштуватиме.

Читайте також: Німеччина готує «газовий» закон для зменшення енергозалежності від росії

Як повідомлялося, єврокомісар з питань енергетики Кадрі Сімсон заявила, що відмова "Газпрому" виконувати свої контрактні зобов’язання та зупинка постачання газу до Польщі і Болгарії свідчить про ненадійність росії як постачальника газу. 27 квітня російський монополіст "Газпром" повністю призупинив постачання газу болгарській компанії "Булгаргаз" та польській PGNiG у зв'язку з несплатою в рублях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-