Гендиректор МАГАТЕ зустрівся з головою «росатома» щодо захопленої Запорізької АЕС

Гендиректор МАГАТЕ зустрівся з головою «росатома» щодо захопленої Запорізької АЕС

Укрінформ
Гендиректор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Маріано Гроссі зустрівся з головою держконцерну «Росатом» Олексієм Ліхачовим з приводу захопленої російською федерацією Запорізької АЕС.

Як передає Укрінформ, про це пан Гроссі повідомив у Твіттері.

«На зустрічі з гендиректором «Росатому» Олексієм Ліхачовим та іншими високопоставленими російськими посадовими особами у Стамбулі продовжив своєчасні та професійні дискусії, на яких наголосив на невідкладності забезпечення безпеки Запорізької АЕС. МАГАТЕ готове зіграти свою незамінну роль», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Чорнобиль знову нагадав світові про себе

Як повідомляв Укрінформ, гендиректор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Маріано Гроссі 29 березня прибув з візитом до України, аби започаткувати програму підтримки безпеки ядерних об’єктів країни. Вже 30 березня він відвідав Южноукраїнську АЕС.

Запорізька АЕС та Енергодар з 4 березня тимчасово захоплені агресорами. На майданчику ЗАЕС, окрім військових рф, тривалий час незаконно перебувають представники «Росатому». АЕС продовжує працювати в енергосистемі України, дотримуючись норм ядерної, радіаційної та екологічної безпеки.

Фото: Твітер Rafael MarianoGrossi

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-