Голова НБУ виступив на засіданні Ради Європейського центробанку

Голова НБУ виступив на засіданні Ради Європейського центробанку

Укрінформ
Голова Національного банку України Кирило Шевченко виступив на засіданні ad-hoc загальної Ради Європейського центрального банку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

«Засідання було присвячене питанням впливу війни росії проти України на економіку ЄС, а також перспективам подальшої технічної співпраці Національного банку України та Європейської системи центральних банків», — йдеться в повідомленні.

Очільник НБУ подякував колегам за допомогу Україні і зазначив, що запрошення долучитися до участі у засіданні загальної Ради ЄЦБ є потужним сигналом підтримки.

Шевченко наголосив на незмінності мети Нацбанку – стати повноправним членом європейської спільноти центробанків та зауважив, що це завдання чітко визначено у візії НБУ.

Голова НБУ розповів про стан економіки, фінансової та банківської систем України, а також про заходи, вжиті центробанком для підтримки фінансової стабільності в умовах воєнного стану. Окремо підкреслив, що після закінчення війни Національний банк України поступово повернеться до режиму інфляційного таргетування з плаваючим обмінним курсом.

Зі свого боку члени Загальної Ради ЄЦБ висловили всебічну підтримку народу України.

Читайте також: Голова НБУ візьме участь у засіданні Ради Європейського центробанку

Як повідомлялося, НБУ вперше в історії України отримав запрошення до участі у засіданні загальної Ради Європейського центрального банку. Президент ЄЦБ Крістін Лагард запросила голову НБУ приєднатися до засідання ad-hoc під час двосторонньої зустрічі у межах візиту керівництва НБУ до США для участі у Весняних зборах МВФ та Світового банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-