Голова НБУ візьме участь у засіданні Ради Європейського центробанку

Голова НБУ візьме участь у засіданні Ради Європейського центробанку

Укрінформ
Голова Національного банку України Кирило Шевченко відбув із робочим візитом до Франкфурта-на-Майні. Мета візиту – участь у засіданні ad-hoc Ради Європейського центрального банку (ЄЦБ).

Про це повідомила пресслужба Національного банку, передає Укрінформ.

"Під час засідання, зокрема, розглядатимуться питання впливу війни росії проти України на економіку ЄС, а також перспективи подальшої співпраці Національного банку України та Європейської системи центральних банків", - ідеться у повідомленні.

Шевченко виступить із промовою про поточний стан економіки та фінансової системи України, а також про заходи, вжиті НБУ для підтримки стабільного функціонування банківської системи в умовах воєнного стану.

Учасники зустрічі також обговорять напрями посилення взаємодії центробанку України з ЄЦБ та центральними банками держав – членів ЄС.

Читайте також: НБУ закликає до ізоляції рф та білорусі на світовому ринку страхування

Як повідомлялося, побоювання стосовно відпливу коштів з вітчизняної банківської системи через напад росії не справдилися. З 24 лютого гривневі вклади населення зросли на 20%.

Українські банки в першому кварталі 2022 року показали позитивний операційний результат — чистий операційний прибуток до відрахувань у резерви становив 22,23 млрд грн порівняно з 13,69 млрд грн у першому кварталі торік.

Станом на 1 квітня 2022 року з 69 платоспроможних банків 44 банки були прибутковими та отримали чистий прибуток у розмірі 5,85 млрд грн, 25 – збитковими зі збитком 6,01 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-