НБУ закликає до ізоляції рф та білорусі на світовому ринку страхування

НБУ закликає до ізоляції рф та білорусі на світовому ринку страхування

Укрінформ
Національний банк України закликав регуляторів небанківського фінансового ринку Австрії, Болгарії та Латвії підтримати вихід міжнародних страхових та інших небанківських фінансових груп із ринків російської федерації та республіки білорусь.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

«Ізоляція російської федерації та республіки білорусь від світового ринку страхування та ринку інших небанківських фінансових послуг – важлива складова нашої перемоги. Будь-яка співпраця з ними означає фінансування військових злочинів та терористичних актів проти мирного населення.

Закликаємо регуляторів, учасників світового ринку страхування та ринку інших небанківських фінансових ринків розірвати усі контакти з країнами-агресорами та допомогти Україні в її прагненні до миру та свободи», - наголосив голова Національного банку Кирило Шевченко.

Читайте також: Переважна більшість страхових компаній в Україні працює – Нацбанк

За його словам, це зменшить репутаційні ризики для українських страховиків та інших фінансових установ – членів міжнародних страхових та фінансових груп, а також стане ще одним вагомим кроком до міжнародної ізоляції країн-агресорів.

Як повідомлялось, раніше Національний банк звернувся до міжнародних небанківських фінансових груп (Euroins Insurance Group, Eleving Group, UNIQA Insurance Group AGVienna Insurance Group), які працюють і в Україні, припинити діяльність на території російської федерації та республіки білорусь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-