Дефіцит пального не зупинив посівну в Україні

Дефіцит пального не зупинив посівну в Україні

Укрінформ
Дефіцит пального, який виник в Україні на тлі агресії російської федерації, не спричинив зупинку посівної кампанії на території нашої країни.

Про це розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу міністерства.

«У цілому скасування акцизу і зменшення ПДВ на пальне дозволило зробити його більш доступним, ніж це могло б бути. На сьогодні аграрії в основному купують середній або великий гурт, тобто йдеться не про роздрібну реалізацію. Ми тримаємо руку на пульсі. У нас нема жодної зупинки посівної через відсутність дизпалива, хоча ситуація справді складна», – розповів перший заступник міністра.

Читайте також: Фахівці з ООН допомагають швидше розміновувати українські поля

Він також зазначив, що через блокування українських портів мільйони тонн вітчизняної сільгосппродукції не можуть бути в необхідній кількості відправлені на експорт, що призвело до її суттєвого здорожчання на міжнародних ринках.

Як повідомлялось, перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький розповів, що російські загарбники уже вивезли кілька сотень тисяч тонн зерна з тимчасово захоплених територій у Луганській, Донецькій, Херсонській та Запорізькій областях.

Читайте також: На Дніпропетровщині засіяли ярої пшениці у півтора раза більше від плану

У квітні 2022 року Україна експортувала 1,263 млн тонн зернових та олійних культур, а також продуктів їх переробки. Біля двох третин квітневого обсягу (831,552 тис. тонн) було вивезено за кордон залізничним транспортом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-