Україна будуватиме п'ять атомних енергоблоків спільно з Westinghouse

Україна будуватиме п'ять атомних енергоблоків спільно з Westinghouse

Укрінформ
НАЕК «Енергоатом» та американська компанія Westinghouse продовжують роботу над проєктом будівництва нових енергоблоків АP-1000 на українських АЕС.

Про це в інтерв’ю виданню «Тиждень» розповів керівник Енергоатому Петро Котін, коментуючи перспективи атомної енергетики в Україні, передає Укрінформ.

«Є підписані документи дуже високого рівня з американською стороною, компанією Westinghouse, про будівництво у нас п’яти енергоблоків, і ми продовжуємо цю роботу. Ми будуватимемо п’ять енергоблоків за проєктом АP-1000», - наголосив він.

Котін уточнив, що планується будівництво двох енергоблоків на Хмельницькій АЕС, а також по одному - на інших атомних електростанціях.

«Це проєкт Westinghouse, сучасний, з набагато вищим рівнем безпеки, аніж ті енергоблоки радянської конструкції, які ми маємо зараз. І звісно ж, в рази кращі, ніж ті, що у себе зараз будує росія», - додав очільник НАЕК.

Читайте також: Westinghouse передала допомогу українським АЕС

Як повідомлялось, у листопаді 2021 року НАЕК «Енергоатом» та американська компанія Westinghouse домовилися про спільну добудову двох енергоблоків Хмельницької атомної електростанції (ХАЕС).

Також сторони підписали меморандум, який передбачає будівництво додаткових енергоблоків на вже існуючих українських атомних електростанціях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-