Цьогоріч урожай в Україні очікується на рівні 65% від торішнього - експерт

Цьогоріч урожай в Україні очікується на рівні 65% від торішнього - експерт

Укрінформ
Цьогоріч українські аграрії очікують урожай на рівні 65% від минулорічного. Тому що вони змогли провести весняно-польові роботи лише на 70% площ порівняно з 2021 роком

Про це, як передає Укрінформ, повідомив економіст Олег Пендзин в ефірі Громадського радіо.

«Вільних обсягів продовольства у світі немає. Якщо Україна не вивезла щось на наші традиційні ринки, то на тих територіях продовольство фізично не з’явиться. Там просто зростатимуть стрімко ціни на зернові», - повідомив економіст.

За його словами, росія знищує українські запаси зерна.

«Паралельно з вивезенням зерна, рф вдається до обстрілів складів із зерном, складів з хімічними добривами, величезних запасів паливно-мастильних матеріалів. Робить усе для того, щоб Україна втрачала свої можливості як аграрна країна. Україна і росія конкурують на одних і тих самих ринках продовольства у світі», - додав Пендзин.

Читайте також: Рада може спростити вимоги до експорту/імпорту агропродукції

Економіст нагадує дані ООН, яка повідомляла, що війна в Україні й блокування портів можуть призвести до голоду 1,7 млрд людей у світі.

«Тому що зростання цін на продовольство призведе до зростання цін у цілому світі. Багато людей втратять фінансову можливість доступу до продуктів харчування», — впевнений експерт.

Як раніше повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленський прогнозує трагедію для харчової безпеки світу, якщо росія не розблокує українські порти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-