Експорт Газпрому у квітні впав до мінімуму за три місяці – Bloomberg

Експорт Газпрому у квітні впав до мінімуму за три місяці – Bloomberg

Укрінформ
Щоденні продажі природного газу російським Газпромом на ключові зарубіжні ринки впали у квітні до найнижчого рівня за останні три місяці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

За підрахунками агентства, Газпром експортував у квітні в середньому 387 млн кубометрів газу на день до країн за межами колишнього срср, що на 22% менше, ніж було у березні. А за перші чотири місяці року компанія експортувала 50,1 млрд кубометрів газу, що майже на 27% менше порівняно з відповідним періодом минулого року.

За словами аналітика ICIS Томаса Роджерса, для європейських клієнтів «економічніше» було використовувати гнучкість, яку дають довгострокові контракти з російським гігантом, і шукати альтернативні короткострокові поставки газу на спотовому ринку, де ціни у квітні були нижчими.

Читайте також: Країни ЄС будуватимуть нові газопроводи, щоб позбавитися залежності від росії

Як пише агентство, Європа імпортувала рекордні обсяги зрідженого газу зі знижкою, оскільки попит в Азії на паливо знизився. Також скорочення попиту на паливо допомогло стримати зростання цін і спонукало клієнтів Газпрому бронювати менші обсяги газу за контрактами та натомість купувати газ на біржі.

Як повідомляв Укрінформ, Єврокомісія наразі працює над пропозиціями щодо шостого пакету санкцій проти росії. Очікується, що деталі будуть обговорені з країнами ЄС найближчими днями, оскільки європейські уряди намагаються посилити тиск на путіна, обмежуючи надходження від експорту енергоносіїв, які фінансують його вторгнення в Україну.

Читайте також: Штати не дозволять росії шантажувати Європу газом - Байден

Уряд та компанії Фінляндії готуються до припинення постачання природного газу з росії вже у травні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-