Уряд затвердив порядок викупу та будівництва житла для вимушених переселенців

Уряд затвердив порядок викупу та будівництва житла для вимушених переселенців

Укрінформ
Кабмін визначив механізм викупу та будівництва житла з метою передачі для тимчасового проживання ВПО.

Як передає Укрінформ, відповідний порядок затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2022 р. №495 «Деякі заходи з формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб».

Зокрема, визначається, що уповноважені органи (Держмолодьжитло, сільські, селищні, міські ради чи уповноважені ними органи) здійснюють придбання житла у відчужувачів житла (власників житла, замовників будівництва житла, тощо) у порядку, встановленому законодавством, за умови, що вартість придбання 1 кв. м загальної площі житла (з урахуванням всіх обов’язкових платежів, що сплачуються покупцем при придбанні житла) не перевищує граничну вартість. Вартість 1 кв. метра загальної площі житла, що викуповується або будується, не може перевищувати опосередковану вартість спорудження житла за регіонами України, визначену Мінрегіоном та збільшену для:

  • - міст — обласних центрів, міст обласного значення з населенням понад 300 тис. осіб та населених пунктів, які розташовані в районах, прилеглих до меж міст – обласних центрів, — у 1,75 раза;
  • - інших населених пунктів — у 1,5 раза.

Також постановою визначено, що будівництво житла для тимчасового проживання може здійснюватися за типовими проєктами будівництва житла та із застосуванням сучасних технологій швидкого будівництва. Вартість будівництва 1 кв. м загальної площі житла (з урахуванням оздоблювальних робіт) не повинна перевищувати граничну вартість.

Читайте також: За сприяння Червоного Хреста у Львові будують тимчасове житло для вагітних жінок-переселенок

Як повідомлялося, в Україні внаслідок військового нападу рф зафіксовано 7 мільйонів внутрішньо переміщених осіб (ВПО), з яких 1,5 мільйона через послуги Дії вже звернулися за допомогою до держави. Держава планує побудувати кілька десятків тисяч нових квартир для вимушених переселенців. Крім цього, планується викуп квартир у будинках, які майже зведено, але так і не введено в експлуатацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-