Кабмін надав портфельні гарантії банкам-кредиторам

Кабмін надав портфельні гарантії банкам-кредиторам

Укрінформ
Для подальшої підтримки мікро-, малого та середнього підприємництва у 2022 році уряд надав портфельні гарантії банкам-кредиторам.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в постанові від 29 квітня 2022 р. №497 Кабінету Міністрів України «Про надання державних гарантій на портфельній основі у 2022 році».

Згідно з документом, за результатами відбору банків-кредиторів на умовах, визначених Порядком надання державних гарантій на портфельній основі, в 2022 році надаються державні гарантії для забезпечення часткового виконання боргових зобов’язань за портфелем кредитів банків-кредиторів, наданих суб’єктам господарювання мікропідприємництва, малого та/або середнього підприємництва — резидентам України, у межах визначених обсягів.

Граничний обсяг державних гарантій на портфельній основі становить: «Укргазбанк» — 849 млн грн, «Ощадбанк» — 425 млн грн, банк «Грант» — 43 млн грн, банк «Південний» — 26 млн грн, банк «Український капітал» — 14 млн грн, «МетаБанк» — 13 млн грн, «Правекс банк» — 8 млн грн, "Укрбудінвестбанк» — 8 млн грн, "Банк інвестицій та заощаджень» — 7 млн грн, «А-Банк» — 7 млн грн.

Читайте також: НБУ запровадив додаткові валютні обмеження для банків

Як повідомляв Укрінформ, в Україні з грудня 2020 року, коли почалося використання інструменту державних гарантій на портфельній основі, видано 5491 кредит на суму майже 11,12 млрд грн. З них у березні цього року було видано 328 кредитів. Програма кредитування з покриттям державними гарантіями на портфельній основі передбачає можливість для ММСП взяти кредит під державні гарантії, які покривають до 70% зобов’язань позичальника. Програма розрахована на підприємців, які не можуть взяти “звичайний” кредит через брак застави або ж відсутність кредитної історії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-