Оперативна група ЄС і США обговорила шляхи скорочення попиту на газ у Європі

Оперативна група ЄС і США обговорила шляхи скорочення попиту на газ у Європі

Укрінформ
З огляду на ситуацію, що складається на європейському газовому ринку, ЄС і США провели у Вашингтоні зустріч оперативної групи з енергетичної безпеки, головною темою якої стали шляхи формування попиту на газ у Європі, диверсифікації шляхів його постачання.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена сьогодні на сайті Європейської Комісії.

«Оперативна група ЄС-США з енергетичної безпеки провела особисту зустріч у Вашингтоні для обговорення імплементації Спільної заяви Президентів Байдена та фон дер Ляєн… Сторони обговорили Платформу ЄС із (спільної) закупівлі енергії та плани прискорення диверсифікації газового постачання, включаючи додаткові поставки LNG (скрапленого газу)», - йдеться у спільній заяві за підсумками зустрічі.

Учасники зустрічі також обговорили варіанти скорочення європейського попиту на природний газ, включаючи застосування теплових насосів, інших технологій із підвищення енергоефективності та енергозбереження, включаючи «розумні» термостати та ширше використання поновлювальних джерел енергії.

Сторони домовилися продовжувати спільну роботу протягом наступних тижнів на рівні технічних експертів та на рівні вищих посадових осіб. Наступна офіційна зустріч оперативної групи ЄС-США з енергетичної безпеки, де буде оцінений досягнутий прогрес цієї діяльності, буде проведена у червні поточного року.

Читайте також: росія розглядає як зброю не тільки газ, а й будь-яку торгівлю - Зеленський

Як вже повідомлялося, російський газпром оголосив про повне припинення постачання газу до Польщі та Болгарії у зв’язку із їх відмовою сплачувати за такі поставки у рублях. В Європейській комісії називають такі дії неприйнятними та такими, що є прямим порушенням умов укладених контрактів з боку Газпрому. Більшість країн Європейського Союзу вже заявили про відмову сплачувати за російський газ у рублях, чого вимагає від них російська влада.

ЄС шукає вихід з цієї ситуації за рахунок зменшення залежності від поставок російських енергоносіїв, пошуку альтернативних та надійних постачальників газу, зокрема, в США, а також за рахунок вдосконалення енергетичного взаємопоєднання та вдосконалення європейських енергетичних мереж.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-