Максимум два тижні: Президент сказав, коли налагодиться постачання пального в Україну

Максимум два тижні: Президент сказав, коли налагодиться постачання пального в Україну

Укрінформ
Систему постачання пального в Україну вдасться забезпечити протягом найближчих одного - двох тижнів.

Про це у вечірньому відеозверненні сказав Президент Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

"Уряд України сьогодні розглядав питання ліквідації дефіциту на ринку пального. Черги та зростання цін на заправках є в багатьох областях нашої держави. Окупанти цілеспрямовано знищують інфраструктуру для виробництва, постачання та зберігання пального. Росія також заблокувала наші порти, і тому миттєвих рішень для заповнення дефіциту немає. Але урядовці обіцяють, що протягом тижня, максимум, двох буде забезпечена така система постачання пального в Україну, яка зможе не допускати дефіциту", - сказав Зеленський.

Президент наголосив, що після ракетного удару російських агресорів по Кременчуцькому нафтопереробному заводу це - складне завдання.

Читайте також: Польщу цікавить український ринок пального - Зеленський

"Але урядовці разом із постачальниками пального, разом із трейдерами та мережами мають виконати й це завдання, хоч би як було складно. Впевнений, виконають. Маємо брати у Європейському Союзі стільки пального, скільки необхідно зараз для наших громадян", - сказав президент.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство економіки обіцяє упродовж наступних семи днів ліквідувати дефіцит пального, оскільки оператори мають законтрактовані обсяги на території Західної Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-