Воєнний стан: уряд вніс зміни до правил розрахунку середньої зарплати

Воєнний стан: уряд вніс зміни до правил розрахунку середньої зарплати

Укрінформ
Кабінет Міністрів вніс зміни до Порядку обчислення середньої заробітної плати, врахувавши особливості воєнного стану.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України, передає Укрінформ.

«Уряд вніс зміни до Порядку обчислення середньої заробітної плати, врахувавши особливості воєнного часу. Це дасть змогу коректно обчислити середню заробітну плату на підприємствах, які внаслідок бойових дій змушені переривати діяльність», - йдеться в повідомленні.

Зазначається що правильний розрахунок середньої зарплатні необхідний для розрахунку належних працівникам виплат, зокрема, за щорічні відпустки і компенсації за їх невикористання, суми виплат у разі службових відряджень, збереженого середнього заробітку за період військової служби, виплати за вимушений прогул тощо.

Читайте також: Аналітики дали прогнози щодо відновлення економік України та рф після війни

Зокрема, передбачені такі поправки:

з розрахункового періоду, під час якого обчислюється середня зарплата, виключається час, в який були відсутні дані про нараховану заробітну плату працівникові внаслідок бойових дій;

якщо працівник частково відпрацював період, за який нараховано премію чи іншу заохочувальну виплату, то при обчисленні середньої заробітної плати враховується фактично нарахована сума такої премії.

Як повідомлялося, вітчизняні бізнес-асоціації звернулись до Президента, Голови Верховної Ради та Прем’єр-міністра України з закликом терміново посприяти відновленню ділової активності в Україні.

Читайте також: У Дії можна знову отримати безкоштовні консультації для підприємців - Мінцифри

Дані опитування Європейської Бізнес Асоціації серед представників МСБ – учасників проєкту Unlimit Ukraine свідчать, що станом на 20 квітня в Україні суттєво скоротилась кількість непрацюючих підприємств – наразі таких 26%, тоді як місяць тому їх було 42%. З-поміж опитаних малих бізнесів 17% вже відновили роботу після тимчасового припинення і ще 23% готуються до відновлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-