Нідерланди розглядають механізм Світового банку як можливість фінпідтримки України – Мінфін

Нідерланди розглядають механізм Світового банку як можливість фінпідтримки України – Мінфін

Укрінформ
Україна та Нідерланди обговорили наявні інструменти здійснення додаткової фінансової допомоги нашій країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну за підсумками зустрічі міністра фінансів України Сергія Марченка з віцепрем’єр-міністром, міністром фінансів Нідерландів Сігрід Кааг під час робочого візиту до США.

Марченко зазначив, що підтримка європейських партнерів є ключовим інструментом у збереженні макроекономічної стабільності під час війни.

“Я вдячний Нідерландам за допомогу, у тому числі за надання кредитних гарантій у розмірі 89 мільйонів доларів США в рамках екстреної програми Світового банку FREE Ukraine”, – сказав він.

Сторони також обговорили наявні інструменти здійснення додаткової фінансової допомоги Україні. Зокрема, Сігрід Кааг зазначила, що Нідерланди розглядають механізм Трастового фонду Світового банку як можливість для додаткової фінансової підтримки України.

За словами Сігрід Кааг, Нідерланди сприяють посиленню санкційного тиску на рф, зокрема продовжують системну роботу спільно з іншими країнами над обмеженнями операцій російських банків та санкціями енергетичної сфери. Зупинка фінансових потоків до рф є надзвичайно важливою для найскорішої перемоги України.

Читайте також: Нідерланди планують до кінця року відмовитися від російського газу

Підсумовуючи, міністр фінансів Нідерландів наголосила на готовності долучитися до фінансування поствоєнного відновлення України, а також до залучення урядів інших країн до нових механізмів фінансової підтримки України.

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня у Вашингтоні проходять Весняні збори МВФ і Світового банку. Українську делегацію на них очолює Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-