Україні потрібен фінансовий міст до нового нормального середовища – Марченко

Україні потрібен фінансовий міст до нового нормального середовища – Марченко

Укрінформ
Україні потрібен фінансовий міст до нового нормального середовища, зокрема час, щоб армія виграла цю війну, а уряд міг забезпечити всі необхідні видатки та послуги для населення.

Як передає Укрінформ, про це розповів міністр фінансів України Сергій Марченко в інтерв’ю для CNN International, повідомляє пресслужба міністерства.

Водночас він зазначив, що важливо отримати допомогу для забезпечення вже зараз, щоб економіка продовжила безперебійно функціонувати.

«Під час Весняних зборів МВФ та Світового Банку Мінфін запропонував міжнародним партнерам декілька варіантів фінансової підтримки України, зокрема адміністративний спецрахунок МВФ для зарахування коштів від країн-донорів та через трастовий фонд Світового банку. Для нас важливо отримувати допомогу у формі грантів, оскільки це дозволить нам утримувати боргову безпеку України на належному рівні», - сказав Сергій Марченко.

Читайте також: США нададуть Україні додаткову грантову допомогу на $500 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня у Вашингтоні проходять Весняні збори МВФ і Світового банку. Українську делегацію на них очолює Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-