На потреби військових Нацбанк перерахував понад 15,2 мільярда

На потреби військових Нацбанк перерахував понад 15,2 мільярда

Укрінформ
Національний банк України станом на 21 квітня перерахував зі спеціального рахунку, відкритого НБУ для підтримки Збройних сил України, понад 15,2 млрд гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

«Станом на 21 квітня 2022 року залишок коштів на спецрахунку, який Національний банк відкрив для Збройних сил України становить майже 113 млн грн. Загалом Національний банк вже перерахував на потреби військових понад 15,2 млрд грн», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, кошти спрямовані:

на потреби Національної гвардії України – всього 950 млн грн;

на потреби Національної поліції України – всього 1 650 млн грн;

на потреби Міністерства оборони України – всього 11 628 млн грн;

на потреби Державної прикордонної служби – всього 980,2 млн грн.

Читайте також: На спецрахунку для допомоги ЗСУ залишився 41 мільйон - Нацбанк

Усього з дня відкриття спецрахунку на нього було перераховано понад 15,3 млрд грн в еквіваленті. Зокрема більше 4,8 млрд грн в еквіваленті надійшло з-за кордону у іноземній валюті (долари США, євро, фунти, канадські долари, китайські женьміньбі, японські єни, швейцарські франки, польські злоті, австралійські долари).

Як повідомлялося, Національний банк України змінив номери рахунків для зарахування коштів у доларах США (USD) на підтримку Збройних Сил України та для гуманітарної допомоги. Номер рахунку (account number) для підтримки Збройних Сил України — 804790258 та для гуманітарної допомоги — 804790266. У НБУ наголошують, що решта реквізитів – залишилися незмінними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-