Україна домовляється з британською Urenco Group про урановий концентрат для АЕС

Україна домовляється з британською Urenco Group про урановий концентрат для АЕС

Укрінформ
НАЕК "Енергоатом" домовляється з британською Urenco Group про додаткові постачання уранового концентрату для українських АЕС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Енергоатома за підсумками перемовин очільника НАЕК Петра Котіна з керівництвом Urenco Group.

За словами Котіна, будь-яка співпраця з країною-агресором, зокрема й закупівля російського уранового концентрату, для України неприйнятна. Тому в Енергоатомі розраховують на домовленості про збільшення закупівель у британської компанії, частка якої на світовому ринку послуг зі збагачення урану сягає майже 30%.

Читайте також: Енергоатом з початку російської агресії зазнав збитків на 35 мільярдів гривень

Urenco Group спеціалізується на збагаченні урану за технологію газових центрифуг. Компанія постачає паливо для атомних електростанцій у 15 країнах світу, переважно до Європи і США. Має потужності зі збагачення урану в Німеччині, Нідерландах, Сполучених Штатах Америки і Великій Британії. Третина компанії належить британському урядові, третина – уряду Нідерландів, решта – у рівних частках німецьким енергетичним компаніям E.ON та RWE.

Як повідомлялося, з початком російської агресії в Енергоатомі заявили про повну відмову від закупівель ядерного палива з рф. Зокрема, наголошувалося, що в разі потреби НАЕК домовлятиметься про збільшення постачань палива з американською компанією Westinghouse.

Фото: npp.zp.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-