За тиждень підприємці отримали пільгових кредитів майже на ₴2,8 мільярда

За тиждень підприємці отримали пільгових кредитів майже на ₴2,8 мільярда

Укрінформ
За минулий тиждень (11-17 квітня) в рамках державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» видано 735 пільгових позик на загальну суму 2,77 мільярда гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів України.

"За минулий тиждень у межах програми «Доступні кредити 5-7-9%» видано 735 пільгових кредитів на загальну суму 2,77 млрд грн. Усього з моменту старту програми суб’єкти підприємництва станом на 18 квітня отримали від банків 36 948 кредитів на загальну суму 96,3 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Українські банки видали на посівну понад 6,7 мільярда кредитів – Свириденко

У міністерстві нагадали, що для підтримки сільськогосподарських товаровиробників з метою забезпечення посівної кампанії, а також для підтримки та активізації підприємницької діяльності у період дії воєнного стану, до програми «Доступні кредити 5-7-9%» внесені зміни.

Вони передбачають суттєві спрощення для кредитування, зокрема, можливість отримання пільгових кредитів під 0% річних з гарантією від Уряду України на рівні 80%.

Як повідомлялося, раніше Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який запроваджує гарантію повернення банківських вкладів у разі виведення банку з ринку впродовж дії воєнного стану та трьох місяців з дня його припинення чи скасування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-