Устенко не бачить підстав для значних курсових коливань

Устенко не бачить підстав для значних курсових коливань

Укрінформ
Радник Президента України Олег Устенко не бачить жодних ризиків для значних курсових коливання, хіба в межах декількох відсотків.

Про це він заявив під час телемарафону, передає Укрінформ.

«Що стосується курсу, то на нього будуть впливати декілька факторів. Перший - це попит на валюту, наразі він досить незначний. Постачання валюти в нашу країну впало, але воно відбувається від наших експортерів. Якщо мова йде про додаткові кошти, які Україна зможе отримувати від країн Великої сімки, від МВФ та міжнародних партнерів, то це означатиме, що валюта заходить в країну і золотовалютні резерви будуть поповнюватись. І я не бачу жодних ризиків, щоб ми говорили про значні курсові коливання. Вони можуть бути, але в межах декількох відсотків»,- сказав Устенко.

Читайте також: Вашингтон має посилити тиск на союзників, щоб вони приєдналися до енергетичного ембаргоУстенко

Він зазначив, що наразі наші золотовалютні резерви знаходяться на довоєнному рівні, на рівні близько 29 млрд дол.

Нагадаємо, Національний банк у день оголошення війни Росією 24 лютого 2022 року зафіксував курс гривні на рівні 29,25 грн за долар та обмежив зняття готівки на рівні 100 тисяч гривень на день.

Як повідомлялося, директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва заявила, що МВФ збільшив екстрене фінансування допомогти Україні, запустив спеціальний рахунок для подальшого фінансування та разом із міжнародними партнерами готується до масштабних зусиль з відновлення країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-