Економічний ефект від діяльності НАБУ становить понад 7 мільярдів - Ситник

Економічний ефект від діяльності НАБУ становить понад 7 мільярдів - Ситник

Інфографіка
Укрінформ
Національному антикорупційному бюро за сім років діяльності від моменту створення вдалося відшкодувати 3,8 млрд грн. у рамках розслідування кримінальних справ щодо топ-чиновників.

Про це йдеться у повідомленні відомства з нагоди завершення семирічної каденції директора бюро Артема Ситника.

“У справах про корупцію, викриту Національним бюро, відшкодовано 3,8 млрд грн. Загалом економічний ефект від діяльності НАБУ складає понад 7 млрд грн, із яких понад 2 млрд грн – це кошти та активи держави, розкраданню яких вдалося запобігти”, - зазначають у відомстві.

У бюро звітують, що за часів каденції Ситника на посаді директора НАБУ вдалося притягнути до кримінальної відповідальності 1082 особи, серед яких 6 міністрів та їхніх заступників, 13 керівників центральних органів виконавчої влади, 23 народних депутати, 68 суддів, 113 керівників державних підприємств.

У підсумку 368 обвинувальних актів стосовно 694 осіб детективи і прокурори САП скерували до суду.

Станом на кінець березня поточного року 73 вироки суду стосовно 89 осіб набрали законної сили, із них - 18 вироків щодо 22 осіб із реальним ув'язненням.

“НАБУ є прикладом успішної реформи в Україні. Це бренд, який нас фактично веде в ЄС. Тому від того, як буде працювати НАБУ, чи будуть спроби його ліквідувати, позбавити повноважень залежить наша інтеграція до європейської спільноти. На жаль, я не бачу готовності політичної еліти жити по-новому, тому не виключаю, що таких спроб буде ще чимало. В цьому питанні, як і раніше, підтримка західних партнерів є визначальною. Впевнений, що вони і надалі підтримуватимуть НАБУ та прагнення українців жити в країні без корупції. Я також дуже хотів би, щоб настав той час, коли Національне бюро буде союзником президента, прем’єр-міністра, найвищого керівництва держави у боротьбі з корупцією, а не органом, який постійно потрібно рятувати від спроб його ліквідувати. Побачити це - моя мрія за 3-5 років”, - цитує пресслужба Ситника.

Читайте також: У Ситника завершуються повноваження 16 квітня - НАБУ керуватиме перший заступник

Він зазначає, що після перемоги над російським окупантом Україна постане перед не менш складним викликом - боротьбою з корупцією. Ще багато битв попереду. І НАБУ до них готове, вважає Ситник.

Як повідомляв Укрінформ, 12 квітня Кабмін проголосував за звільнення Ситника з посади у зв’язку із закінченням семирічної каденції.

Водночас у НАБУ зауважили, що повноваження Ситника спливають 16 квітня.

Обов’язки глави НАБУ до обрання нового керівника виконуватиме перший заступник Ситника Гізо Углава.

Ситник обіймає посаду директора НАБУ з 16 квітня 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-