В Україні засіяли цукровим буряком близько 110 тисяч гектарів – Висоцький

В Україні засіяли цукровим буряком близько 110 тисяч гектарів – Висоцький

Укрінформ
На сьогодні в Україні засіяно цукровим буряком близько 110 тисяч гектарів, що складає дві третини від запланованої площі. 

Про це в ефірі телемарафону сказав перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, передає Укрінформ.

«Посівна іде активно. Наразі засіяно вже близько 2 млн га, що приблизно відповідає торішньому показнику. В тому числі сіються такі важливі культури для споживання, як цукровий буряк. Його засіяно на 110 тис. га з планових 170 тис. га. Тобто дві третини. Тому як мінімум з цукром українці точно будуть», - наголосив він.  

Висоцький зауважив, що цьогоріч через воєнні дії фермери стикнулись з гострою недостачею дизельного пального, але це не змогло призупинити посівну кампанію. 

Читайте також: Банки вже надали аграріям понад 5 мільярдів пільгових кредитів

«Найбільшим викликом цьогорічної кампанії є забезпечення аграріїв дизпаливом. Оскільки окупанти цілеспрямовано знищують нафтобази та виробництво. Попри всі складності, відсутність пального не призупинила посівну. Наразі фактично доставка дизпалива відбувається «з коліс». Те, що імпортується, максимально довозиться з цистерн до тракторів, до полів, до сільгосптехніки. Все працює в режимі нон стоп – 24/7», - запевнив заступник міністра.

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль 12 квітня заявив, що посівну кампанію розпочали в усіх областях України, окрім Луганської. У Мінагрополітики очікують, що в Україні буде засіяно приблизно 70% від усіх посівних площ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-