Банки вже надали аграріям понад 5 мільярдів пільгових кредитів

Банки вже надали аграріям понад 5 мільярдів пільгових кредитів

Укрінформ
Станом на 13 квітня банки прокредитували понад дві тисячі сільгоспвиробників на суму більше 5,4 млрд гривень.

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України, передає Укрінформ.

«Станом на 13 квітня банки видали кредитів 2080 с/г товаровиробникам на 5 млрд 434 млн грн, основна сума із яких була залучена за програмою портфельних гарантій 80% – 4 млрд 413 млн грн», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що найбільше кредитів отримали аграрії Кіровоградської (1,8 млрд грн), Вінницької (0,94 млрд грн), Дніпропетровської (0,74 млрд грн), Одеської (0,55 млрд грн) та Львівської (0,35 млрд грн) областей.

Читайте також: Уряд вніс уточнення щодо аграріїв, які мають право на держпідтримку

«Фактично за тиждень було видано кредитів більш ніж на 3,5 млрд грн для понад тисячі аграріїв. Банки взяли доволі швидкі темпи, щоб покрити потреби наших с/г товаровиробників, які саме зараз проходять посівну кампанію. На сьогодні аграрні кредити можуть видавати 22 банки, і мета держави — наростити кредитування аграрної галузі до 40 млрд грн, тобто ще майже у 8 разів. Україна розуміє свою визначальну роль як гаранта продовольчої безпеки світу, тож ми повинні зібрати урожай, аби прогодувати себе, а також не допустити дефіциту продовольства та голоду в світі», – наголосив міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський.

Як повідомлялося, уряд виділив на кредитування під пільгові відсотки на посівну майже 20 млрд гривень. Для аграрія, який залучає в банку кредит на суму до 60 млн грн за цією програмою, встановлена нульова відсоткова ставка протягом шести місяців. Потім вона становитиме 5 %. Скористатися кредитом можуть аграрії, які підпадають під визначення с/г товаровиробника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-