Комерційним банкам рекомендують заблокувати до ₴200 мільярдів, які належать компаніям з рф

Комерційним банкам рекомендують заблокувати до ₴200 мільярдів, які належать компаніям з рф

Укрінформ
Національна поліція і Нацбанк рекомендують комерційним банкам заблокувати 200 мільярдів гривень, які знаходяться на рахунках 7 тисяч російських компаній в Україні.

Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін в ефірі всеукраїнського телемарафону, передає Укрінформ.

"На сьогодні Національна поліція ініціювала впровадження додаткового фінансового контролю стосовно близько семи тисяч компаній, які мають російську або білоруську реєстрацію або російських чи білоруських власників. І ми впровадили додаткові рекомендації спільно з Національним банком з метою аналізу тих транзакцій і контрактів, які передбачають виведення валютних коштів на територію російської федерації", - наголосив він. 

Читайте також: Правоохоронці заблокували операції з виведення активів семи тисяч проросійських компаній

Єнін уточнив, що правоохоронці ретельно відстежують діяльність компаній, які пов’язані з рф та сплачують податки до російського бюджету, оскільки ці гроші можуть бути використані для ведення воєнних дій на території України.

"Якщо комерційні банки дослухаються до рекомендацій Нацполіції і Нацбанку, ми можемо говорити про те, що до 200 млрд грн будуть недопущені для виплати на територію рф з відповідною сплатою податків і використання цих коштів в інтересах ведення війни”.

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк України закликав Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) при Міністерстві фінансів США розпочати розслідування проти міжнародних компаній з російським капіталом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-