В «Антонов» розповіли про програму відновлення «Мрії»

В «Антонов» розповіли про програму відновлення «Мрії»

Укрінформ
Новий літак Ан-225 "Мрія" має відповідати сучасним і перспективним нормам льотної придатності.

Як передає Укрінформ, про це державне підприємство "Антонов" заявило у Фейсбуці.

У компанії зауважили, що на її адресу надходять численні запити щодо розвитку програми відновлення "Мрії", знищеної російськими загарбниками на аеродромі "Київ-Антонов-2" у Гостомелі.

"Руйнування легендарного, унікального літака Ан-225 рашистами стало важким ударом не лише для підприємства "Антонов", а й для всієї світової спільноти. Тому для нас відновлення "Мрії" — надважливе завдання", - ідеться у повідомленні

Як підкреслили в компанії, деякі основні агрегати для планера літака є в наявності, проте "нова "Мрія" має відповідати сучасним та перспективним нормам льотної придатності, а також бути обладнаною відповідно до переліку завдань, які вона буде виконувати".

"Це вимагатиме проведення великого обсягу розрахунково-конструкторських робіт, обрання та закупівлі відповідних комплектуючих, проведення програми випробувань та ін. Безумовно, цей проєкт буде здійснюватися в широкій міжнародній кооперації, за участю провідних компаній та підприємств глобальної авіаіндустрії", - заявили в "Антонові".

Обсяг фінансування і можливість використання компонентів Ан-225, який піддався руйнуванням, буде визначатися спеціальною комісією, що створюється під егідою ДК "Укроборонпром". Джерела фінансування також визначатимуться державою. Ті кошти, які вже надійшли до фонду, будуть використані винятково для реалізації проєкту з відбудови "Мрії", із прозорим звітуванням за кожну витрачену гривню чи долар.

Про терміни наразі говорити передчасно, адже програма має бути ретельно опрацьована.

"Також ще раз просимо вас найближчим часом утриматися від відвідання аеродрому "Київ-Антонов-2", на території якого проводяться роботи з розмінування та знешкодження інших наслідків перебування окупантів", - наголосили в компанії "Антонов".

Як повідомлялося, за даними Офісу генерального прокурора, під час атаки збройних сил рф внаслідок артилерійського обстрілу військового аеродрому в Гостомелі під Києвом був знищений цивільний літак Ан-225 "Мрія". За цим фактом розпочато кримінальне провадження.

ДП "Антонов" звернулося до міжнародної авіаційної спільноти та до всіх небайдужих людей із закликом спільними зусиллями відродити легендарну "Мрію".

Відновлення літака коштуватиме більш як 3 млрд доларів і потребуватиме тривалого часу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-