Облікова ставка залишиться на рівні 10% — НБУ

Облікова ставка залишиться на рівні 10% — НБУ

Укрінформ
Національний банк України відклав розгляд питання щодо зміни облікової ставки. Вона залишатиметься на рівні 10%.

Як передає Укрінформ, про це у виступі щодо поточної ситуації в економіці України та перспектив її подальшого розвитку сказав голова Нацбанку Кирило Шевченко, повідомляє пресслужба Національного банку України.

«Розгляд питання щодо зміни облікової ставки вирішено відкласти. Отже, облікова ставка залишатиметься незмінною, на рівні 10%», — зазначив Шевченко.

За його словами, за поточних умов ринкові монетарні інструменти мають незначний вплив на роботу грошово-кредитного та валютного ринків. Тому до питання застосовування облікової ставки та інших монетарних інструментів регулятор повернеться після відновлення дієвості каналів монетарної трансмісії.

Читайте також: Нацбанк очікує скорочення реального ВВП не менш як на третину

Також Шевченко вкотре підкреслив, що банківська система України залишається стійкою та ліквідною, міцно тримає фінансову оборону країни у надскладних умовах воєнного стану, допомагаючи переходу економіки на "воєнні рейки".

Як повідомлялося, за умови нормалізації економічної ситуації НБУ відновить регулярні засідання Правління з монетарних питань з ухваленням рішень щодо облікової ставки та публікацію Інфляційного звіту з макроекономічним прогнозом.

НБУ очікує за підсумками 2022 року, що інфляція може перевищити позначку 20%, але залишатиметься контрольованою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-