Уряд спростив реєстрацію сільгосптехніки на період воєнного стану

Уряд спростив реєстрацію сільгосптехніки на період воєнного стану

Укрінформ
Кабінет Міністрів України запровадив спрощену процедуру тимчасової реєстрації машин у період дії воєнного чи надзвичайного стану.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України у Телеграмі.

Зазначається, що на період воєнного стану скорочено перелік документів для реєстрації машин до мінімально необхідного. Також у цей період огляд машин під час реєстрації здійснюватиметься державними інспекторами за можливості, а прийняття заяв щодо реєстрації машин, головними управліннями Держпродспоживслужби, за принципом екстериторіальності.

Ухвалена постанова передбачає, що протягом шести місяців із дня припинення або скасування дії воєнного чи надзвичайного стану фізичні особи та суб’єкти господарювання, які експлуатують машини, що перебували на тимчасовій реєстрації в період дії воєнного чи надзвичайного стану, зобов’язані здійснити державну реєстрацію машин відповідно до вимог Закону України “Про дорожній рух” та зазначеного порядку.

У разі встановлення факту обтяження такої машини чи подання документів, інформація в яких не відповідає відомостям відповідних державних реєстрів і баз даних під час державної реєстрації, та/або машину не зареєстровано протягом шести місяців із дня припинення або скасування дії воєнного чи надзвичайного стану, така машина вважатиметься незареєстрованою.

Читайте також: Посівну кампанію почали в усіх областях, окрім Луганської - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, для розв’язання проблемних питань у сфері розвитку транзитного потенціалу і логістики в Україні створюється спеціалізована Координаційна рада під головуванням міністра аграрної політики та продовольства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-