Активи банків, що належать росії, мають бути вилучені на користь України – Шевченко

Активи банків, що належать росії, мають бути вилучені на користь України – Шевченко

Укрінформ
Активи банків, що належать державі-агресору, повинні працювати на нашу спільну справу – фінансову оборону, підтримку армії та економіки України.

Як передає Укрінформ, про це заявив голова Національного банку Кирило Шевченко у Фейсбуці.

«Активи банків, що належать державі-агресору, мають бути вилучені на користь України! Вже на другий день війни Нацбанк анулював ліцензії двох «дочок» російських банків: МР Банку (раніше Сбербанк) та Промінвестбанку. 9 квітня Кабінет міністрів ухвалив проєкт рішення РНБО про вилучення фінансових активів банків, що належать державі-агресору», - написав він.

Шевченко уточнив, що українські вкладники отримають свої кошти відповідно до чинного законодавства і в межах гарантованої суми у 200 тис. грн. Станом на 11 квітня вкладникам МР Банку отримали 416 млн грн, а Промінвестбанку – 82 тис. грн.

Читайте також: Поліція заблокувала виведення активів майже 7 000 компаній, пов’язаних з рф

«Це виплати  українським громадянам! Захищеність українських вкладників, стабільна робота банківської системи та збереження довіри до неї залишаються одним із головних пріоритетів діяльності Національного банку в надскладних умовах воєнного стану», - наголосив він.

Як повідомлялось, Міністерство економіки активно працює над тим, щоб Україна змогла отримати активи російської федерації, які заблокували інші країни. Наразі заморожені у країнах США та ЄС приблизно $325 мільярдів, які належать росії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-