Україна взяла участь у виставці Fruit Logistica в Берліні

Україна взяла участь у виставці Fruit Logistica в Берліні

Відео
Укрінформ
Українські виробники взяли участь у міжнародній виставці свіжої плодово-ягідної продукції Fruit Logistica 2022, яка проходила в Берліні 5-7 квітня.

Ініціатором та організатором участі українських виробників у цій виставці виступила Асоціація «Ягідництво України» (UkrainianBerries Association), повідомляє Укрінформ.

 «Це було не просто, але ми це зробили. Ми продовжуємо жити та працювати попри всі труднощі та війну в нашій країні; ми присутні на ринку і матимемо врожай для експорту цього року», - розповіла президентка асоціації Ірина Кухтіна.

Вона уточнила, що на сьогодні Україна потребує підтримки від партнерів, яка полягає у купівлі українських товарів та забезпечення через неї надходжень до країни, створення робочих місць для людей, особливо внутрішньо переміщених осіб, та підтримка української економіки. 

Читайте також: До сівби ярих культур вже приступили 23 області України

Окрім асоціації, участь у виставці взяли також 10 українських компаній з усієї країни, що вирощують лохину, черешню, органічні овочі, яблука та груші, виробляють пакування для фруктів та овочів, садивний матеріал та постачальники логістичних послуг.

Стенд України з лого «#StandWithUkraine» привернув значну увагу європейських медіа та політичних кіл. Його відвідав, зокрема, міністр сільського господарства ФРН Джем Оздемір.

Участь у виставці цього року, після дворічної «коронавірусної» паузи, взяли загалом близько 2 тисяч експонентів з 87 країн і регіонів світу.

Fruit Logistica – провідна світова виставка свіжої плодово-ягідної продукції, яка представляє весь ланцюжок доданої вартості для промисловості свіжих продуктів від виробника до реалізації.

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль поінформував, що в 2022 році планується засіяти на 20% менше площ ярих культур. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-