Санкції проти російського Альфа-банку не стосуються однойменного українського банку - НБУ

Санкції проти російського Альфа-банку не стосуються однойменного українського банку - НБУ

Укрінформ
Санкції, які міжнародна спільнота запровадила проти російського Альфа-банку, не стосуються АТ "Альфа-банк" (Україна). 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національний банк України.

"АТ "Альфа-банк" (Україна) є незалежною від Альфа-банку (росія) юридичною особою, яка не підпадає під міжнародні санкції. Це зазначило Міністерство фінансів США у своєму офіційному повідомленні про запровадження нового пакета санкцій проти росії та, зокрема, російського Альфа-банку", - наголосили в НБУ.

Зазначається, що український Альфа-банк є системно важливим банком, який працює на території України виключно в межах українського законодавства. Банк тримає 6% від загального обсягу депозитів українців, залучивши близько 48 млрд грн.

Крім того, обсяг коштів українських підприємств в Альфа-банку становить близько 24 млрд грн. Банк обслуговує понад 2,6 млн фізичних осіб, 55 тис. юридичних осіб та 89 тис. фізичних осіб-підприємців.

Альфа-банк також утримує і обслуговує суттєву частку інфраструктури фінансового сектору (691 банкомат, 16 858 POS-терміналів, 201 відділення), працездатність якої сьогодні має критичне значення для фінансової стабільності.

Як повідомлялося, Мінфін США запровадив заходи, які повністю блокують роботу російського Альфа-Банку, який є четвертою за своїми активами банківською установою в росії, а також шести пов’язаних з ним установ у росії, Нідерландах, Казахстані й на Кіпрі.

Раніше НБУ визнав ділову репутацію акціонерів Альфа-банку (Україна) - громадян рф, до яких застосовані міжнародні санкції, небездоганною та заборонив їм використовувати право голосу в банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-