Пальним в першу чергу забезпечують ЗСУ та аграріїв – Шмигаль

Пальним в першу чергу забезпечують ЗСУ та аграріїв – Шмигаль

Укрінформ
Враховуючи те, що росія масово бомбардує сховища пального в Україні, в першу чергу пальним забезпечуються Збройні сили, в другу чергу пальне йде на організацію посівної кампанії. Але й забезпечення людей пальним також відбувається.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав в інтерв’ю ВВС News Україна, передає Укрінформ.

«У нас були певні запаси. Зараз у нас є відповідні договори щодо імпортного пального, перебудовується вся логістика постачання. Звичайно, виникають дефіцити, виникають логістичні розриви після таких атак, які відбуваються на нафтобази, на зберігаючі потужності українських підприємств. У нас війна, наше суспільство готове до певних незручностей в постачанні. В першу чергу пальним забезпечуються Збройні сили, в другу чергу пальне сьогодні йде на організацію посівної. Є забезпечення людей пальним на наших автозаправних станціях», - сказав Шмигаль, наголосивши на тому, що рф справді зосередилася на знищенні інфраструктури зберігання пального в Україні. Над цим ворог працює методично, знищуючи і переробні бази, і ті, де зберігається величезна кількість пального.

Уряд забрав всі податки з пального, акциз, всі митні платежі при ввезені пального в Україну, знизили ПДВ з 20% до 7%.

«Це дало змогу знизити ціну на АЗС на 10%. Але росіяни знищують автозаправні станції також. Напевно, наші заправні станції несуть загрозу російській федерації, тому вони просто бомблять і їх - уже десятки знищених», - сказав Прем’єр.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-