Для націоналізації російського майна в Україні потрібно вдосконалити механізм – Корнієнко

Для націоналізації російського майна в Україні потрібно вдосконалити механізм – Корнієнко

Укрінформ
Для націоналізації майна, яке належить російському бізнесу в Україні, потрібно вдосконалити механізм, адже лише ревізія відповідного майна займе не один місяць.  

Про це в ефірі телемарафону єдиних новин сказав перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко, передає Укрінформ.

"Зробити цю ревізію - це вже не один місяць. У нас сотні об'єктів, тисячі бізнесів, підприємств, нерухомості купа. Тут мільярди і сотні мільярдів доларів. Треба працювати і далі, але для початку необхідно вдосконалити сам механізм, адже поки що він був обраний терміновий.

І, можливо, нам треба буде вже думати наперед, які структури мають цим займатися. Тому що точно не уряд має вести облік, вилучати, продавати, передавати в управління", - сказав Корнієнко.

Він додав, що наразі є досвід Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). Також буде вивчатися міжнародний досвід.

Як повідомлялося, Верховна Рада на засіданні 1 квітня ухвалила закон, що визначає порядок націоналізації майна, яке належить громадянам Росії та українцям, які публічно заперечують російсько-українську війну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-