Роботу шахт

Роботу шахт "Золота" та "Тошківська" відновити неможливо - Галущенко

Укрінформ
Роботу шахт "Золота" та "Тошківська", які були пошкоджені внаслідок обстрілів російськими військами, відновити неможливо.

Як передає Укрінформ, про це сказав міністр енергетики Герман Галущенко в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Є шахти, які ми вже не відновимо. Відбувається їх затоплення, і можливості повернути їх до роботи немає. Це шахта "Золота" в Луганській області, а також "Тошківська", яка знаходиться в цьому ж регіоні – вони потрапили під сильні обстріли, через які перервалося електрозабезпечення. "Південнодонбаська" перша. Поки не працює шахта "імені Сургая" - люди сидять в бомбосховищах, і у них немає можливості піднятися", - розповів він.

За словами Галущенка, всі інші шахти працюють, але видобуток трохи зменшився через проблеми з логістикою. Також є пошкодження на Олишівському газовому родовищі в Чернігівській області.

Міністр додав, що видобуток газу загалом в Україні скоротився на 15%, а вугілля на держшахтах - до 30%.

Читайте також: Для відновлення зруйнованої війною енергетичної інфраструктури України створили фонд

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Війська агресора обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Європейський Союз, США, інші країни застосували потужні санкції проти росії як країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-