Регіони зможуть закуповувати будматеріали для відновлювальних робіт за кошти держбюджету

Регіони зможуть закуповувати будматеріали для відновлювальних робіт за кошти держбюджету

Укрінформ
Військові адміністрації зможуть закуповувати будівельні матеріали для аварійно-відновлювальних робіт за кошти державного бюджету.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство розвитку громад і територій.

"Регіони за рахунок коштів державного бюджету зможуть закуповувати будівельні матеріали і невідкладно проводити першочергові аварійно-ремонтні роботи на об’єктах, які пошкоджені внаслідок збройної агресії рф. Відповідний проєкт постанови, розроблений Мінрегіоном, було прийнято на засіданні уряду 5 квітня", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Ощадбанк виділить Нафтогазу ₴4,5 мільярди на відновлення критичної інфраструктури

Йдеться про скло для відновлення віконних і дверних блоків; OSB-плити (ДСП та ДВП плити), гіпсокартонні плити, бруси, дошки та рейки; металевий дріт, цвяхи, саморізи; плівку, тенти; листи металеві (профнастил) та шиферні плити. Замовником придбання будівельних матеріалів для першочергових аварійно-ремонтних робіт виступатимуть військові адміністрації в населених пунктах, які постраждали внаслідок бойових дій.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів затвердив механізм проведення обстеження пошкоджених у результаті збройної агресії росії будівель і споруд, для визначення подальших дій із ними.

За словами міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, російські війська знищили в Україні близько 6800 житлових будинків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-