В Україні подорожчали майже всі продовольчі товари

В Україні подорожчали майже всі продовольчі товари

Укрінформ
Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів зафіксувала суттєве підвищення цін майже на всі продовольчі товари.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба структури. 

Зазначається, що станом на 4 квітня служба здійснила понад 3 тисячі цінових спостережень за встановленням суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі цін на соціально значущі товари.

Переважна більшість повідомлень стосувалася зростання цін на продукти харчування, товари першої необхідності, пальне, продаж алкоголю, відсутність розрахунку за безготівку.

"Станом на 4 квітня у порівнянні з 23 лютого спостерігається суттєве підвищення цін майже на всі продовольчі товари, зокрема на хліб пшеничний – на 28,5%, хліб житньо-пшеничний –12,5%, крупу гречану –25,5%, макаронні вироби – 24,5%, олію соняшникову – на 11,9%, цибулю ріпчасту –27,2% тощо", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Уряд Молдови спростив українським експортерам митне оформлення товарів

В службі запевнили, що за результатами проведеної роботи ціни були знижені до економічно обґрунтованого рівня та виставлені відповідні цінники на товари. Також відновлювалася робота терміналів, а алкоголь знімався з реалізації

"Головна вимога Держпродспоживслужби – щоб на торговельному ринку України суб’єкти господарювання реалізували товари, що мають істотну соціальну значущість, і товари протиепідемічного призначення за економічно обґрунтованою ціною", - підкреслили у службі.

Як повідомляв Укрінформ, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що на столі у Президента Володимира Зеленського вже лежить план економічного відродження України після російсько-української війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-