ЄБРР відмовив росії та білорусі у доступі до ресурсів банку

ЄБРР відмовив росії та білорусі у доступі до ресурсів банку

Укрінформ
Рада Керуючих Європейського банку реконструкції та розвитку ухвалила резолюції, які передбачають призупинення та зміну доступу росії та білорусі до ресурсів ЄБРР вперше в історії банку.

Відтепер ЄБРР не бере на себе зобов'язань фінансувати нові проєкти в цих країнах, передає Укрінформ з посиланням на повідомлення Міністерства фінансів України.

“Сьогодні ЄБРР зробили безпрецедентний крок. Україна вітає це рішення та дякує країнам-акціонерам ЄБРР за підтримку не тільки заявами, а й конкретними діями! Українська влада зі свого боку робить усе можливе, аби санкційний тиск на країну-агресора було максимально посилено. Такий результат став можливим у тому числі завдяки спільним зусиллям Президента України, Прем‘єр-міністра та команди Мінфіну”, - зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Читайте також: ЄБРР закриває офіси в росії та білорусі

ЄБРР категорично засуджує повномасштабне вторгнення рф. Відтепер банк не бере на себе будь-які юридичні зобов'язання, які можуть призвести до фінансування нових операцій в росії та білорусі та не реалізовує будь-які проєкти технічного сприяння в цих країнах.

ЄБРР став першою міжнародною організацією, яка ухвалила таке рішення.

Як повідомляв Укрінформ, Європейський банк реконструкції та розвитку оголосив про початковий пакет заходів для України на суму два мільярди євро, щоб допомогти, зокрема, постраждалим від війни громадянам і компаніям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-