G7 сприятиме економічному відновленню України

G7 сприятиме економічному відновленню України

Укрінформ
Посли країн Групи семи сприятиме отриманню Україною екстреної і довгострокової гуманітарної та економічної підтримки, а також стежитиме за повідомленнями про потенційні військові злочини та інші порушення гуманітарного права.

Як передає Укрінформ, про це дипломати повідомили у Твітері.

Посли країн G7 наголосили, що залишаються відданими незалежності, суверенітету та територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

«У той час, як Україна бореться проти російської агресії та забезпечує основні та нагальні потреби українців, посли G7 намагатимуться, крім внутрішнього процесу реформ, підтримувати й ці негайні зусилля. Група використовуватиме свою мережу та свої ресурси, щоб допомогти Україні отримати гуманітарну та економічну підтримку як для короткострокових потреб, так і для довгострокового розвитку», - заявили дипломати.

Посли Групи семи запевнили, що уважно стежитимуть за повідомленнями про потенційні військові злочини та інші порушення гуманітарного права, а також допомагатимуть Україні захистити спільне розуміння свободи, демократії, верховенства права та прав людини.

«Група координуватиме свої зусилля з іншими міжнародними партнерами України з метою підтримки економічного відновлення та заохочення повернення України до її амбітного шляху економічних та судових реформ після війни», - наголосили дипломати.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-