За два тижні березня російську «криваву» нафту перевозили 116 танкерів із 19 країн

За два тижні березня російську «криваву» нафту перевозили 116 танкерів із 19 країн

Інфографіка
Укрінформ
Упродовж другої половині березня російську криваву нафту з Чорного та Азовського морів перевозили 116 танкерів, що належать судновласникам з 19 країн.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомив керівник Інституту чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко.

«Судновласники танкерів з кривавою нафтою: 14– 31 березня російську криваву нафту з Чорного та Азовського морів перевозили 116 танкерів, що належать судновласникам з 19 країн», - йдеться в повідомленні.

За інформацією Клименка, абсолютним лідером з транспортування російської нафти є Греція, компаніям якої належить 51 танкер (44%). Крім того, 29 танкерів (25%) – російські, 70 танкерів (60%) - сумарно належать судноласникам з країн ЄС та НАТО.

Крім названих вище країн, танкери належать: Туреччина – 6, Монако – 5, Сінгапур – 5, Німеччина – 3, Румунія – 3, Південна Корея – 2, США – 2, Китай – 1, Данія – 1, Фінляндія – 1, Індія – 1, Ізраїль – 1, Італія – 1, Норвегія – 1, ОАЕ – 1, Велика Британія – 1, Ліберія – 1.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Також Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-