У рф штучно підтримують «стабільність» рубля - ЦПД

У рф штучно підтримують «стабільність» рубля - ЦПД

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при РНБО України повідомляє про чергову маніпуляцію рф щодо курсу рубля, який штучно утримується країною-агресором. 

 Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці відомства у Фейсбуці.

«Станом на 01.04.2022 Центробанк рф встановив курс на рівні 83,4 «дерев’яних» за 1 долар США, а тенденція «укріплення» рубля триває вже декілька днів. Все це стало підставою для «зради» від проросійських ботів у соцмережах, які почали тиражувати меседжі: «санкції не діють», «Захід кинув Україну», «доведеться домовлятися з рф». Однак, «намальований» ЦБ рф курс є лише ілюзією стабільності, обумовленою технічними факторами, а не реальним зростанням економіки», - йдеться у повідомленні.

Як пояснили в ЦПД, так звана стабільність пов’язана з тим, що рф: обмежила кількість доларів, які резиденти можуть зняти з рахунків в іноземній валюті; заборонила банкам продавати іноземну валюту клієнтам протягом наступних шести місяців; наказала експортерам енергоносіїв продавати 80% валютних надходжень і купувати рублі.

Це формує вигідну «картинку» для пропаганди, однак долар в рф купити не вийде, а якщо і вийде, то за курсом ≈130 рублів.

Як повідомляв Укрінформ, 30 березня ЦПД назвав маніпуляцією тези рф про нібито спровокований українською владою «голод».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-