Рада ухвалила закон про особливі правила договору оренди на період війни

Рада ухвалила закон про особливі правила договору оренди на період війни

Укрінформ
Верховна Рада України ухвалила закон, яким Кабінет Міністрів уповноважується визначати на період воєнного стану особливості оренди державного та комунального майна.

Як повідомляє Укрінформ, за проєкт закону №7192 у другому читанні проголосувало 310 народних депутатів.

Документ передбачає, що на період дії воєнного стану Кабінет Міністрів визначатиме порядок надання згоди на передачу майна в оренду, формування стартової орендної плати, строків проведення аукціону, затвердження протоколу результатів аукціону та підписання договору оренди, а також визначатиме порядок продовження договору оренди, його припинення та підписання акта повернення майна з оренди.

Крім цього, новим документом Кабінет Міністрів уповноважений на період воєнного стану визначати порядок здійснення передачі майна в суборенду і визначення вартості об'єкта оренди, розрахунку орендної плати та інших обов'язкових платежів.

Водночас закон делегує уряду право застосовувати пільгову орендну плату для орендарів, які беруть участь в аукціоні з оренди державного майна з метою переміщення виробництв, розміщених на території, на якій велися (ведуться) бойові дії або яка тимчасово окупована збройними формуваннями російської федерації.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого у зв’язку з широкомасштабним вторгненням рф в Україну Фонд державного майна України (ФДМУ) призупинив проведення аукціонів з приватизації та оренди держмайна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-