Україна ще не отримала від росії відповіді на пропозицію щодо договору про гарантії безпеки - Кулеба

Україна ще не отримала від росії відповіді на пропозицію щодо договору про гарантії безпеки - Кулеба

Укрінформ
Україна наразі не отримала від росії офіційної відповіді на озвучену українською делегацією у Стамбулі пропозицію щодо підписання міжнародного договору про гарантії безпеки.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу у Варшаві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Повноцінної відповіді ми ще не отримали на ті пропозиції, які були озвучені в Стамбулі. Ми бачимо певні публічні коментарі, які лунають від російських офіційних осіб. Але ми чекаємо на повноцінну формальну відповідь росії», - сказав Кулеба.

Він додав, що з цієї відповіді стане зрозуміло, чи росія продовжує прямо або закамуфльовано розмовляти мовою ультиматумів, чи вона все ж таки нарешті перейшла до конструктивного обговорення порядку денного і пошуку взаємоприйнятних рішень.

«Тому з нетерпінням чекаємо на цю відповідь», - зазначив глава української дипломатії.

Як повідомлялося, 29 березня делегація України за результатами переговорів з рф у Стамбулі оголосила пропозицію підписати міжнародний договір про гарантії безпеки.

За словами голови фракції "Слуга народу", голови делегації на переговорах з рф Давида Арахамії, йдеться про нову глобальну систему гарантій.

Зокрема, пропонується, щоб до міжнародного договору про безпекові гарантії України доєдналися члени Ради безпеки ООН, а механізм реагування на загрози був схожим на статтю 5 статуту НАТО, але передбачав не більше трьох днів консультацій у разі необхідності реагувати на загрози.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-