Уряд працює з партнерами, аби заморожені активи росії пішли на відновлення України

Уряд працює з партнерами, аби заморожені активи росії пішли на відновлення України

Укрінформ
Уряд України працює з партнерами, щоб заморожені активи росії пішли на відновлення нашої держави.

Про це сказала перший віцепрем'єр-міністр - міністр економіки Юлія Свириденко під ча телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Є Міжнародний кримінальний суд, є Європейський суд з прав людини, куди можна і треба звертатись і над чим ми активно вже працюємо. Перше - це арештовані золотовалютні резерви Центробанку росії на суму 415 млрд доларів, уряд України працює з партнерами для того, щоб знайти правильний юридичний механізм і спрямувати ці кошти для України», - сказала Свириденко.

За її словами, якщо говорити про відшкодування росією збитків Україні, є компенсація, яка може бути здійснена після завершення бойових дій - це репарації, які можуть бути як у грошовій, так і в натуральній формі.

«Звичайно, це може бути розтягнено (у часі - ред.), і в якій формі вони будуть - це ще відкрите питання», - зауважила Свириденко.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-